Kinderen die vragen worden overgeslagen!

Hoe onze calvinistische opvoeding ontvangen van zorg op maat in de weg staat. Niet voor niets moeten #durf te vragen bijeenkomsten mensen leren hulp van anderen in te roepen. Hoe kun je afhankelijk zijn en toch jezelf blijven, jezelf niet verliezen? Waar ben je bang voor als je iets voor jezelf vraagt?

Hoe kunnen we mensen leren dat iets voor jezelf vragen best mag? Misschien helpt het door te luisteren naar ongebreidelde wensen, verlangens en vragen. Zonder oordeel of dat wel kan of mag? Vertrouwen op het vermogen mensen zelf keuzes te maken bij wat nu bij hun mogelijkheden past, welke stap ze nu zelf kunnen zetten om die wens, het antwoord op die vraag dichterbij te brengen. 

In de training tot patiëntencoach is dit een wezenlijk onderdeel. Durf jij voor jezelf iets te vragen? Een voorwaarde om ook anderen dat toe te staan. Dat is dus flink oefenen! We organiseren een inspiratie middag voor deze training op 15 november 2012, bij de Droom van Zwolle. meer informatie: http://www.stichtingtinkerbell.nl onder tabje: patientencoach worden? 

Advertisements

Over Irèn Alders

Ik ben docent, trainer en coach op gebied van bewustwording en communicatie met patiënten. Ik doe (promotie) onderzoek naar de effecten van een persoonlijke patientcoach op patiëntenparticipatie in de spreekkamer bij een medisch specialist. Aan deze aanpak ligt ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en de Pulsar methodiek veranderkunde ten grondslag. Ik ben lid van EACH (European Association of Communication in Healthcare) en de Nederlandse ver. Voor Medisch onderwijs. Verder houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil door deelname aan het Patient-Provider Interaction netwerk van het Nivel, CBO platform Gedeelde besluitvorming en Patient Empowerment netwerk van IQ Healthcare (Radboudumc). (CRKBO geregistreerd). Verder houd ik van wandelen met onze hond en schilderen met olieverf, 't liefst dieren :-).
Aside | Dit bericht werd geplaatst in wat me beweegt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s