Kun jij je leven nabij zijn?

schoonheid ligt onder je voeten

Deze vraag van de Latifa blijft maar in mijn hoofd rondzingen. Degene die dit uitsprak leeft niet meer. Veel te jong overleden en op 2  mei herdacht. Ik vind het allemaal erg indrukwekkend. Onlangs overleed ook veel te jong de echtgenoot van een goede vriendin. Je wordt even met je neus op de feiten gedrukt. Als je jong bent is de dood niet zo nabij. Nu komt het dichterbij. Je vrienden worden ouder en het is niet meer iets wat altijd een ander overkomt.

Bij mij maakt het wakker hoe ik wil leven, wat ik gedaan wil hebben. Niet zo gek natuurlijk. Als ik daar nu naar kijk is er nu best veel in mijn leven wat mooi en goed is. Ik lees blogs van anderen en zie dat die genieten van mooie zonsopkomsten, -ondergangen, natuur, vogels enz. Prachtig wat de wereld ons geeft. Als je het maar ziet.

Afgelopen week zat mijn hoofd vol met zorgen, dat ruisje wat betekent dat nu? Wat kan ik doen om me beter te voelen, of is het aanvaarden van de situatie alles? Het hangt ook van je persoonlijkheid af wat je grootste uitdaging is. En wat je vindt dat “moet”: je oordelen. Zo heeft iedereen zijn eigen geworstel.

Degene waar ik over begon in dit blog was goed in Liefde. Voor jezelf en voor anderen: liefde is de kracht die overal doorheen gaat. Die alles kan doorstaan. Door haar is mijn hart van bunker in lelie veranderd. (ik visualiseer gemakkelijk). Maar af en toe voel ik die bunker wel terug. Met schietgaten en al. Kun je dat voorkomen, kun je altijd de Liefde blijven zien en voelen? De Liefde als bron van leven, en dat dan nabij blijven? Ik zou het graag willen. Het zit volgens mij ook in het zien van het leven om je heen. de stilte de ochtenden, avonden, vogels en bloemen.

Advertisements

Over Irèn Alders

Ik ben docent, trainer en coach op gebied van bewustwording en communicatie met patiënten. Ik doe (promotie) onderzoek naar de effecten van een persoonlijke patientcoach op patiëntenparticipatie in de spreekkamer bij een medisch specialist. Aan deze aanpak ligt ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en de Pulsar methodiek veranderkunde ten grondslag. Ik ben lid van EACH (European Association of Communication in Healthcare) en de Nederlandse ver. Voor Medisch onderwijs. Verder houd ik mijn kennis en vaardigheden op peil door deelname aan het Patient-Provider Interaction netwerk van het Nivel, CBO platform Gedeelde besluitvorming en Patient Empowerment netwerk van IQ Healthcare (Radboudumc). (CRKBO geregistreerd). Verder houd ik van wandelen met onze hond en schilderen met olieverf, 't liefst dieren :-).
Dit bericht werd geplaatst in wat me beweegt en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s